Студенти пропагандират устната хигиена

09:23, 19 мар 17 25 481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Информационно-профилактична кампания под мотото „Усмивка за цял живот“ се провежда във Варна за четвърта поредна година. Организатори са Асоциацията на студентите по дентална медицина съвместно с Факултета по дентална медицина, Студентския съвет към Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“,, Асоциацията на студентите медици в България и Асоциацията на студентите по фармация във Варна.

Инициативата е посветена на Световния ден на оралното здраве, който се отбелязва всяка година на 20 март. На този ден се отчитат ползите от добрата орална хигиена и важността от поддържането й.

Кампанията, която започна вчера в един от търговските центрове, ще продължи и днес в друг варненски мол. Тя цели информиране, установяване и подобряване на здравната орална хигиена. На варненци ще бъдат раздадени информационни брошури, а включилите се ще спечелят специални подаръци. Студентите ще проведат анкети и ще запознаят възможно най-много хора с методите и средствата за поддържане на устна хигиена.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама