Продължават протестите на работещите в „Пикадили“

07:00, 20 мар 17 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пореден протест с искания за изплащане на забавените възнаграждения и информация около откритата процедура по несъстоятелност са планирали за днес служителите на търговската верига „Пикадили“.

В петък на митинг пред един от магазините й във Варна - „Пикадили – център“, те обявиха,че чакат заплати от февруари, но част от работещите във веригата не са получавали пари от ноември. Служителите настояват поредният собственик на някога процъфтяващата търговска верига - „Селект трейд“ ЕООД, да им даде ясна информация за случващото се. С решение на Софийския градски съд веригата е в процедура по несъстоятелност от 17 февруари. В компанията е назначен временен синдик. Постоянен синдик трябва да бъде избран на насроченото за април събрание на кредиторите.

Във веригата работят около 700 души, които не си получават заплатите. От два дни търпението на някои от служителите се е изчерпило и те са започнали да прекратяват трудовите си договори, твърдят протестиращите. Те припомнят, че това не е първата фалирала верига супермакети у нас, а служителите на „Карфур“ все още не си получили възнагражденията.

Конкретните им въпроси са: „Защо се позволява това? Редно ли е в днешно време да живеем в страх, че утре някой ненаказано може да реши да не ти плати дължимото? Защо държавата не прави нищо, когато успешно работещи фирми с дългогодишна история се фалират?Какво да обяснят всички тези 700 души на своите семейства, на банките, в които имат кредити, на енергодружествата?“

Магазините са празни, нямат доставки от фирми, клиентите не спират да разпитват какво се случва, а единствената информация, която получаваме, е от медиите, твърдят служителите на веригата. Те настояват за отговори от ръководството на „Селект трейд“ ЕООД, което в момента ползва магазините и персонала на франчайз.

Днес освен пред „Пикадили – център“ във Варна от 9 ч., протест ще има и от 8,30 ч. в София пред централния офис на ул. „Тотлебен“ 30-32.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама