Осъдиха трима за кражби от вила

07:00, 21 мар 17 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Варненският районен съд осъди трима младежи, извършили в съучастие кражба на вещи от вила в село Звездица. 26-годишният А. Стоянов и 24-годишните З. Халил и Г. Христов бяха признати за виновни, че след предварителен сговор,  чрез разрушаване на прегради за защита на имот и чрез използване на технически средства на 22 юни 2012 г., проникнали във вилен имот и пристройка към него, като отнели чуждо имущество на обща стойност над 500 лв.

В деня  преди кражбата тримата се срещнали  във Варна и се сговорили след полунощ да се срещнат в село Звездица, където да  огледат някои от  имотите в местностите под селото, за да отнемат вещи с цел продажба за вторични суровини. Около 2 ч. на 22 юни те проникнали с взлом през прозореца на една вила, не харесали вещи вътре, затова се  прехвърлили към разположена в пристройка работилница. С тесла и метален лост младежите строшили катинарите и започнали да събират инструменти, кабели, алуминиеви тръби, строителна количка и др. вещи, които още рано сутринта, при отварянето на пунктовете за изкупуване на метали, продали срещу сума от 140 лева. Случаят е немаловажен.

Тримата подсъдими получиха наказания от по 8 месеца лишаване от свобода,  чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама