Студенти въстанаха срещу сладкарница на спортна площадка

17:03, 21 мар 17 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Близо 1000 студенти от Медицинския университет във Варна внесоха подписка до кмета Иван Портних и председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов, в която настояват за незабавни мерки срещу незаконни обекти, построени върху терен, предвиден още през 2010 г. за озеленяване и детски и спортни площадки. Поводът е сладкарницата „Крамер“ на ул. „Марин Дринов“ срещу централния вход на университета.

Според студентите заведението е построено незаконно, а търговецът завзема и тротоарите, като разполага маси по тях. Улиците в тази част на града са тесни, местата за паркиране не достигат, но това не спира собственика на сладкарницата, отново незаконно, да поставя ограничителни конуси, които подпомагат паркирането на собствените му автомобили и ограничават останалите, включително и на живеещите в района, обясняват студентите.

„Ежедневно входовете и изходите на университета са блокирани от случайно паркирани коли на доставчици или посетители на търговските обекти. Тротоарите от страна на заведенията пред университета са непроходими както за нас, студентите, така и за жителите на района и гостите на града от целогодишно разположените маси, фризери, витрини и подвижни рекламни съоръжения. Ежедневно сме принудени да вървим по уличното платно, по което се движат автомобили, вместо по тротоарите около университета. Така често изпадаме в застрашаващи здравето и живота ни ситуации“, мотивират искането си студентите пред градските управници.

Те настояват на мястото на заведенията, които не допринасят с нищо за съвременния модерен облик на морската столица и не дават възможност за развитие на младите хора във Варна, да се изгради модерна спортна площадка с възможности за различни видове спорт на открито.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама