Учители и родители против закриването на танцови паралелки във Варна

12:35, 22 мар 17 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ученици и родители излязоха на протест пред Националната гимназия за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ (НГХНИ) във Варна с искане да не бъде закривана паралелката по хореография, предаде БГНЕС.

"Нашите искания са гимназията да остане национална и хореографската паралелка да бъде професионална. Внесено е искане тази паралелка да бъде закрита, да няма вече хореография и всъщност това са основните искания и ще се борим докрай да си отстоим правата. Също мислим, че е некоректно и се опитват по всякакви възможни начини да не се дава гласност на този проблем, но това ще се отнася и за други училища в цялата страна", заяви Галина Рачева, председател на инициативния комитет.

Ръководството на Националната гимназия по хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ се обяви срещу отказа на Регионалното управление на образованието във Варна да разреши прием в две хореографски специалности.

Според отворено писмо до медиите, подкрепа към директорите изразяват както ученици и техните родители, така и педагогическият колектив на гимназията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама