Варненец влиза в затвор за 3 разбити коли

19:10, 22 мар 17 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районният съд във Варна осъди 21-годишен младеж за противозаконно унищожаване на автомобилни стъкла от паркирани на открито автомобили. Делото беше разгледано в процедура на съкратено съдебно следствие. 

Деянието е извършено при продължавано престъпление през нощта на 31 юли миналата година по улица „Кестен“ в Цветния квартал на Варна. В нетрезво състояние 21-годишниятКрасимир Д., след като изпил 8 литра бира и извървял пеш разстоянието от село Каменар до квартала, в опит да си набави средства чрез кражби от автомобили, той последователно разбил с камък стъклата на три паркирани на улицата коли.  Общо от трите автомобила подсъдимият взел само дебитна карта, чантичка и слънчеви очила, а непотребните вещи и ръкавиците, с които тършувал – изхвърлил в близките храсти.

 Впоследствие, по иззетите дактилоскопни следи Красимир Д. бил установен и задържан. Той е осъждан многократно за посегателства срещу собствеността. Нанесените щети за тримата потърпевши от деянията на младежа са на обща стойност 329 лева.

Районният съд наложи наия Красимир Д. наказание от 10 месеца лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама