ИУ ще сътрудничи и с Административния съд

17:29, 24 мар 17 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Договор за сътрудничество подписаха днес председателят на Административния съд във Варна Тинка Косева и ректорът на Икономическия университет в града проф. д-р Пламен Илиев. Целта на партньорството е обогатяване на правната култура и разширяване на правните познания на бъдещите икономисти. Студентите ще имат възможност да проследяват в реално време административни дела и да ги обсъждат с магистратите.

Сътрудничеството дава възможности на катедра „Правни науки" за осигуряване на допълнителна разширена практическа подготовка на  студенти през отделните семестри. „Нашата амбиция е за разширяване и развиване обучението на студентите, с цел осигуряване на тяхната допълнителна практическа правна подготовка, като това да способства и за подготовката на кадри за съдебната администрация“, каза проф.Илиев и припомни, че в университета са се изучавали правни дисциплини още от самото му създаване. Към момента тук се обучават докторанти по програма "Търговско право", а академичното ръководство има амбицията за разкриване на допълнителни възможности в учебните програми за обучение на студентите по правни дисциплини.

След официалното подписване на договора председателят на съда връчи на ректора почетен юбилеен знак, изработен по повод 10-годишнината на институцията. Проф. Илиев върна жеста с графика на Тома Томов, изобразяващата сградата на ректората.

Икономическият университет във Варна успешно работи и съвместно с Варненския окръжен съд. През септември миналата година между двете институции бе подписан договор за участие в съвместния проект „Младите и правосъдието“. През 2016 г.. бяха проведени 2 съвместни прояви с участието на широката общественост, 1 публична лекция пред студенти на съдия от ВОС, 3 посещения на студенти на съдебни заседания на Търговското отделение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама