Награждават Община Варна за съхраняване на българското ДНК

18:50, 24 мар 17 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сертификат за принос в съхранението на българското ДНК заради добрите резултати на общинската инвитро програма ще получи кметът на Варна Иван Портних. Наградата е от неправителствената организация „Движение за национална кауза“, чийто председател е телевизионният водещ и продуцент Андрей Арнаудов.

Общо 15 бебета, заченати чрез успешна инвитро процедура, финансирана от Община Варна, са родени от стартирането на програмата през 2014 г. досега. Варна всяка година увеличава средствата в общинския бюджет в подкрепа на програмата, като от 2014 г. до 2016 г. са отпуснати общо 235 000 лв., а за тази година са заделени 170 000 лв.

„Движение за национална кауза“ подкрепя всички дейности, с които общините, бизнесът и неправителствения сектор подпомагат преодоляването на отрицателния прираст. „Считаме, че благодарение на финансирането на Община Варна постигнатите резултати само за три години от страна на общинската инвитро програма са впечатляващи“, се казва в писмото от организацията.

Тяхната първа инициатива за насърчаване на раждаемостта е под мотото„Направи го за България“ и се провежда под патронажа на Негово светейшество Патриарх Неофит и е подкрепена от Българската православна църква, фондациите „Искам бебе“ и „Българска памет“, БТВ Медия Груп и списание „9 месеца“. Това е позитивна кампания, която обединява в себе си решения за основните социално-демографски проблеми. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама