Благотворителен базар се провежда в Социалната чайна

07:00, 25 мар 17 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вкусен благотворителен базар ще се проведе днес и утре в Социалната чайна във Варна. Средствата са в помощ на малката Александра Кръстянина от Варна.

Алекс има нужда от средства за скъпоструващо лечение в САЩ, което ще й позволи да ходи нормално. На базара ще се продават сладки и солени изкушения между 11 и 18 ч. в двата почивни дни.
Алекс страда от фебуларна хемимелия, има малформация в дясното краче – пълна липса на малкия пищял, три пръстчета и три лъча от стъпалото, заедно с липсата на външен глезен. След отказ от Фонда за лечение на деца в чужбина родителите й започват да търсят други начини да осигурят пари. Първоначално се насочват към клиника във Виена, но с тях се свързват близки на дете със същата диагноза, успешно излекувано в САЩ от д-р Дрор Пейли. Стойността на лечението заедно с разходите за придружител е 462 500 лева. В дарителската сметка на Алекс вече са събрани почти 323 000 леваІ

След лечението детето ще може да избегне ампутация на крачето и ще го използва без ортези. Сумата е непосилна за семейството на Алекс. Остава им още много малко. За 17 октомври е планирана операцията на детето, която включва общо 5 интервенции само с една упойка.

Желаещите да помогнат на детето могат да го направят по следните начини:

SMS с текст DMS ALEXANDRA на номер 17 777

ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА

BIC: CECBBGSF

IBAN: BG40CECB979040G7448700

ТИТУЛЯР:Александра Александрова Кръстянина гр. Варна 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама