Удължават бедственото положение на крайбрежната алея

14:36, 25 мар 17 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Частичното бедствено положение, което бе обявено заради опасност от свличане на ската над крайбрежната алея във Варна, се удължава. Причината е нов рисков участък в съседство с терена, заради който на 16 март беше забранено преминаването на пешеходци, велосипедисти и автомобили, обясни областният управител Тодор Йотов.

Според новата заповед, издадена от кмета Иван Портних, бедственото положение ще продължи до приключване на необходимите дейности по обезопасяване на ската, но не по-късно от 16 април. Остават в сила ограниченията за преминаване между Четвърта буна и северния подход към крайбрежната алея от страната на спирка „Почивка“.

В опасния участък работят тежки верижни машини. Пръстта и скалните отломки се изнасят със самосвали. До Великден трябва да бъдат възстановени нанесените щети по канализацията, уличното осветление, бордюрите и асфалта на алеята.

Очаква се следващата седмица междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане да одобри необходимите средства за обезопасяване на алеята.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама