Кметът на с. Снежина остава в ареста

14:16, 28 мар 17 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районният съд в Провадия остави в ареста кмета на с. Снежина, който е обвиняем за купуване на гласове по време на отминалите парламентарни избори. Според обвинителния акт 50-годишният Ахмед Идриз е плащал по 20 лева на човек, за да гласува за определена партия. По 20 лева получавали и членовете на домакинствата на избирателите.

Районната прокуратура в Провадия обоснова реалната опасност обвиняемият кмет да се укрие и да извърши друго престъпление с представени в съдебната зала две докладни записки и акт за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата. Няколко часа след като купувал гласове на избиратели, обвиняемият посетил кръчма в селото. Около 2 часа след полунощ на 24 март кметът излязъл от кръчмата със свои познати. Качил се в автомобил и потеглил. Тогава бил спрян за проверка от полицейски служители. В докладната проверяващите полицаи обяснили, че Ахмед Идриз миришел силно на алкохол.

Полицейските служители го помолили да изчака за проверка с дрегер. Кметът излязъл от колата и започнал да говори по телефона. Отдалечил се от проверяващите и избягал. Бил издирен едва на следващата сутрин. Заради осуетяване на проверката за алкохол му е съставен актът за административно нарушение, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

Определението на Провадийския районен съд подлежи на обжалване пред Варненския окръжен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама