Около 80 000 лв. ще струва обезопасяването на крайбрежната алея

14:22, 28 мар 17 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-късно до Великден ще бъде отворен за движение северният участък от крайбрежната алея във Варна. Това съобщи областният управител Тодор Йотов, който днес провери на място как се работи по обезопасяването на ската.

След обявяването на частично бедствено положение заради опасността от свличания там са премахнати земни и скални маси. Предстои да се отстранят и надвисналите дървета. След като приключи работата на тежките машини, ще бъде възстановена и разрушената от тях инфраструктура, а районът ще бъде почистен.

По първоначални изчисления дейностите досега струват между 70 и 80 хиляди лева. Парите ще бъдат отпуснати от междуведомствената комисия за подпомагане и възстановяване към Министерския съвет, съобщи Йотов.

Според управителя на „Геозащита – Варна“ Йордан Йорданов след отстраняване на надвисналите земни маси скатът ще остане на оголена скала, която засега няма опасност да се свлече. Затова на този етап не е необходимо допълнително укрепване и алеята ще може да се ползва от пешеходци, а под ската да се паркират автомобили.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама