Осъдиха на 3 месеца затвор мъж, шофирал без книжка

07:00, 29 мар 17 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В бързо производство след споразумение Районният съд във Варна наложи 3 месеца лишаване от свобода на 28-годишен мъж, залавян нееднократно да шофира, без никога да е притежавал свидетелство за правоуправление. За последен път подсъдимият от община Суворово бил засечен зад волана на „Опел“ по един от булевардите в кв. „Владиславово“. Проверката показала, че за същото деяние няколко месеца преди това той е бил наказан по административен ред. За друг случай на шофиране без свидетелство за управление на МПС той вече е осъждан.

Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага. Наказанието си мъжът ще изтърпи в затвор при строг режим.

С глоба от 1000 лева се размина 21-годишен мъж от Силистра, хванат да шофира след употреба на наркотици. Той бил спрян за проверка през нощта на 11 октомври миналата година в района на Червения площад във Варна. Лабораторното изследване чрез газхроматографски метод потвърдило наличие на амфетамин и метамфетамин в дадената от подсъдимия кръвна проба. 

Младият мъж е неосъждан досега. Съдът го освободи от наказателна отговорност, като му наложи административно наказание – глоба. Съдебното решение подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама