Аксаково е домакин на срещата „Европа, каквато искаме да бъде“

10:30, 29 мар 17 25 533 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Международно жури ще избере днес най-добрите творби – словесни и визуални, дело на млади творци от четири държави, които се състезават в конкурса „Европа, каквато искаме да бъде“.

Надпреварата е по проекта „Европа на бъдещето – многолика и единна“, спечелен от Община Аксаково директно от програмата на ЕК „Европа а гражданите“. Партньори на варненската община са испанската Игуалада, португалската Сетубал и италианското грдче Нугедо Санта Витория, намиращо се в сърцето на Сардиния.

В конкурса участваха 126 души от Испания, Италия, България и Потругалия. В шест направления - „Рисуване“, „Фото“, Клип“, „Есе“, „Поезия“ и „Проза“ - младите творци реализираха собствените си изсквания и виждания за живота на Стария континент. Надпреварата бе организирана в три възрастови категории – от 7 до 13 г, от 14 до 20 и от 21 до 29.

Най-активна и многобройна в състезанието е групата на най-малките – от 7 до 13 г., които избраха да визуализират Европа, каквото я искат – в рисунки.

След като международното жури избере най-добрите млади творци на бъдеща Европа, официалното оповестяване на имената им ще стане след месец, както повеляват правилата на проекта, а в средата на май ще се състои официалното награждаване в испанската община Игуалада.

Избирането на най-добрите творби и творци ще стане днес в рамките на четвъртата среща под надслов „Европа, каквато искаме да бъде“, в Аксаково. Във форума ще вземат участие представители на партньорите по едноименния проект – общините Аксаково, Игуалада, Сетубал и Нугедо Санта Витория.

На срещата ще бъдат представени и рeзултати от научни изследвания „Какви са очакванията за бъдещето на ЕС“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама