Откриха обесен бившия шеф на Института по океанология

19:49, 29 мар 17 25 529 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият шеф на Института по океанология при БАН проф. Веселин Пейчев, който бе обявен за издирване преди повече от 2 седмици. Той е бил открит обесен в необитаема сграда в Гръцката махала във Варна. Имотът е ведомствен, но в последните 3 години не се ползвал. Сградата се охранявала и била заключена.

Сигналът за зловещата находка бил подаден в полицията днес в 14,30 ч.„При първоначалния оглед не са открити данни за извършено престъпление. Текат процесуално-следствени действия за потвърждаване на самоличността на намерения мъж“, съобщи говорителят на областната дирекция на МВР Ивана Милева. Тя потвърди, че подозренията са, че тялото е на обявен за издирване 57-годишен мъж.

Проф. Пейчев изчезна на 10 март след края на работния ден в Института по океанология. Тогава професорът се качил на автобус от кв. „Аспарухово“ към центъра на Варна заедно с колега и слязъл на Червения площад, като споделил, че ще гостува на дъщеря си. Там обаче не се появил, не вдигал и телефона си, който след часове бил изключен.

Професорът беше обявен за общодържавно издирване, а преди около седмица започна да го търси и Интерпол.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама