Общинският съвет на Варна се събира извънредно

07:00, 30 мар 17 25 485 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За днес е насрочено извънредно заседание на Общинския съвет на Варна. Дневният ред включва само една точка – упълномощаване на представителя на местния парламент за участие в общото събрание на здравното заведение.

То трябва да се проведе на 4 април. Очаква се на заседанието в болницата да бъдат освободени сегашните директори Гален Шиваров, Николай Коларов и Боряна Върбанова. Предложеното ръководство е четиричленно и включва Кирил Лозанов, Стоян Калоянов, Теменужка Янкова и Радостина Николова-Петрин. Нито един от тях не работи в болницата.

Д-р Кирил Лозанов е хирург. Роден е във Варна през 1967 г. От 2011 г.е ординатор-хирург в МБАЛ "Еврохоспитал". Преди това е работил в Отделението по Детска хирургия в Окръжна болница, в Медицински център "Марешки", в бившата Градска болница, в поликлиника "Европа" и в Общинската болница в Нови пазар. Започва кариерата си като цехов лекар в Работническата болница в Девня през 1993 г.. През 1994-та се премества в поликлиниката в град Борово, Русенско, а година по-късно става ординатор в Центъра за спешна и неотложна медицинска помощ в Шумен.

От 2013 г. другият кандидат за съвета на директорите д-р Стоян Калоянов работи като специалист УНГ в Медицински център "Младост". Преди това е директор на болницата в Девня в периода от май 2007 г. до август 2013 г.. Роденият през 1961 г. д-р Калоянов започва кариерата си през 1987 г. като ординатор в поликлиниката във Ветрино.

До ноември 2011 г. Теменужка Янкова е била заместник изпълнителен директор на Националната агенция за приходите. Преди това, в периода от септември 2013-а до август 2014-а е работила като съветник в политическия кабинет на заместник-министър председателя по икономическото развитие. За кратко е била финансов директор в "Напоителни системи" ЕАД. Работила е за "Виталайф" АД, "Калимант-РТ" АД, "Софарма Логистика" АД, Министерството на финансите и Комисията за защита на потребителите.

До декември 2016 г. Радостина Николова-Петрин е заемала поста на главен експерт в дирекция "Финансово-стопански дейности" в държавната администрация. Работила е като експерт "Връзки с обществеността" и ПР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама