Варненец събира Тръмп и Путин в София

08:10, 30 мар 17 25 1003 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американският президент Доналд Тръмп и руският му колега Владимир Путин ще застанат един до друг в София на 1 април. Единият – назидателно вдигнал дясната си ръка, другият – с хладен поглед и свит юмрук. Срещата на властелините на световната политика се организира от варненеца Цветан Атанасов, създател на музея „Восъчни фигури“, и е част от експозицията, която ще гостува в мол „Парадайс“.

Фигурата на Тръмп е най-новото попълнение в колекцията на музея, която наброява повече от 40 скулптури на любими актьори, музикални изпълнители, политици и приказни герои. Всички са изработени със забележително майсторство от високотехнологичен скъп материал и според посетители в много отношения дори превъзхождат световноизвестните фигури от музея на мадам Тюсо.

 

Това е второ гостуване на музея в София, но фигурата на Путин прави дебют там, а американският президент не е показван дори във Варна, където домува бляскавата колекция. Преди дни той гостува за чаша вино в хола на Атанасов, след което бе натоварен в специализиран камион и пое към столицата заедно с експонатите, подбрани за второто гостуване на музея там, и седмината специалисти, които се грижат за комфорта им.

Посетителите в София първи ще видят и фигурата на сръбската легенда Горан Брегович. Той е седнал на стол с китара в ръка и маха на публиката. „Имаме уверения, че музикантът ще дойде да се запознае лично с восъчното си изображение след грандиозния си концерт на 7 април в столицата“, сподели за Topnovini.bg Цветан Атанасов.

 

За първи път в София ще гостуват фигурите на футболните легенди Меси и Роналдо, музикалните звезди Джъстин Бийбър и Бионсе, холивудските актьори Ал Пачино и Робърт де Ниро, както и Георги Георгиев – Гец в кадър от филма „Селянинът с колелото“. Не са забравени и най-малките посетители – те най-вероятно ще бъдат привлечени от фигурите на принцеси и други приказни герои.

Експозицията, която заема и коридорното пространство на търговския център, ще остане в София до края на май. Скоро фигурите, които най-често могат да се видят във Варна, но са показвани и в Пловдив, ще тръгнат и на международно турне. Музеят вече има покани да гостува в Букурещ и Анталия, а създателят му обмисля нови изображения, с които да развълнува домакините в чужбина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама