„Космически“ яйца ще рисуват варненски ученици

11:37, 30 мар 17 25 488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Конкурс за рисуване на великденски яйца с космически мотиви организира варненската обсерватория с планетариум „Николай Коперник“. Той е за ученици от трети до седми клас и ще се проведе на 13 април от 11 ч.

Надпреварата ще протече в три основни тематични направления: космически обекти, космически апарати и извънземни същества. Във всяко от тях може да се участва с по едно яйце. Награждаването ще се състои в деня на конкурса, а „космическите“ яйца ще бъдат подредени в изложба, която ще може да се разгледа в обсерваторията до 15 април.

Преди конкурса участниците ще могат да се насладят на специална демонстрация, посветена на космонавтиката, в звездната зала на планетариума.

Предварителните заявки за участие се подават до 11 април. Всеки ученик, който се включи в конкурса, трябва да си носи три твърдо сварени здрави яйца, боички, флумастери или други средства за рисуване. Ако има желание, може да си подготви хартия или други материали за допълнителни детайли, както и ножици и лепило за закрепването им. Организаторите обаче препоръчват допълнителните елементи да бъдат сведени до минимум и да не доминират в представения модел, тъй като „главният герой“ трябва да бъде самото яйце. 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама