Курсанти ще чистят около храмове

06:55, 01 апр 17 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Курсанти от Висшето военноморско училище ще почистват днес пространствата около 5 милотвени храма. Инициативата се организира съвмество с Варненската и великопреславска митрополия и има подкрепата на Община Варна, откъдето ще осигурят чували и ръкавици.

Курсантите ще чистят районите около храмовете „Свети Николай Чудотворец“,  „Света Петка“, „Свети пророк Илия“, „Свети преподобни мъченик Прокопий Варненски“ и катедралата „Свето Успение Богородично“.

Началото е в 10 ч. От Община Варна приканват граждани, фирми, неправителствени организации, пенсионерски клубове и други желаещи да се включат активно в инициативата. Подробни указания за местата за почистване и помощните материали - ръкавици и чували, желаещите могат да получат на място в районните администрации.

От администрацията напомнят, че събраните от почистването отпадъци трябва да се поставят в чували до контейнери за битов отпадък. В съдовете за смет не трябва да се изхвърлят строителни материали и излезли от употреба електрически уреди, да не се кастрят, режат и премахват клони на дървета и храсти без разрешение. Нежелателно е и паркирането на автомобили пред кофите за смет. Почистването на жилищни имоти не е обект на инициативата, припомнят от сектор „Екологичен контрол“ на Община Варна. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама