Обработват срещу кърлежи паркове и градини

07:54, 01 апр 17 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От началото на април започва пролетната дезакаризация на терени с обществено значение на територията на община Варна. Това съобщи д-р Антоанета Тончева, директор на общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция и дератизация“.

В парковете обработките ще се извършват в ранните утринни часове, когато посещаемостта е слаба, и при подходящи климатични условия - температура, влажност, вятър, валежи. Дворовете на учебните заведения ще се обработват в последните два дни на ученическата ваканция, за което директорите ще бъдат уведомени предварително. Дворовете на детските заведения ще бъдат обработвани след предварително уведомление на директор или друго отговорно лице.

Използваните биоциди при обработките са предназначени за битова употреба, микрокапсулирани, с ниска токсичност. Третираните площи ще се обозначават с предупредителни табели, каза още д-р Тончева.

Пръскането започва от Летния театър в понеделник. На 5 април ще се обработва Морсската градина. Парковете в „Аспарухово“ и „Младост“ ще се пръскат съответно на 6 и 7 април. На 10 април ще е обработката на парках в район „Владислав Варненмик“, след което ще се напръскат дворовете на училищата и на детските заведения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама