26 са неохраняемите плажове във Варненско

13:45, 01 апр 17 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Към 31 март неохраняемите морски плажове у нас са 103 плюс още три, предназначени за природосъобразен туризъм - „Бяла – Карадере“, „Иракли“ и „Корал“. Пълният им списък е включен в заповед на министъра на туризма Стела Балтова, според която до 30 април областните управители на Варна, Бургас и Добрич трябва да й предложат за одобрение схеми за обезпечаването на неохраняемите ивици с водноспасителна дейност.

На територията на Варненска област са 26 от плажовете, за които няма стопани – 13 в община Варна, 6 – в Аврен, по 3 – в общините Долни чифлик и Бяла, както и плажът „Паша дере“, който си делят общините Варна и Аврен. Очаква се техният брой да намалее през април, защото част от обявените за неохраняеми към момента плажове са в процедури за отдаване под наем.

През април предстои да се обявят търгове за плажовете „Офицерски - запад“, „Кабакум - централен“,  „Фичоза“, „Бяла – север“. За плажа „Сахара 2“ има висящ съдебен спор, съобщиха от Министерството на туризма.

След приключване на съдебните дела и търговете за отдаване под наем заповедта на министър Балтова ще бъде актуализирана.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама