Купата на СОК „Камчия“ отива при „Левски Илиана“

07:42, 02 апр 17 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отборът на „Левски Илиана“ спечели ІІІ международен турнир по художествена гимнастика, който се проведе в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“. Тимът на грациите е безспорен фаворит вече трета година.Отличен бе и най-добре представилият се отбор при девойките – младша възраст – с купа от „Камчия“ си тръгват и момичетата от украинския „Черноморец“.

При фрийрънърите Купата на „Камчия“ вече е в ръцете на най-възрастния представител в адреналиновия спорт – Георги Лютов.

Общо 54 комплекта медали бяха раздадени в двете престижни състезания, които за първи път се провеждат в една зала в България. Всички участници получиха подаръци и сувенири от „Камчия“, от козметична компания „Рефан България“ и „Кока – Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България“.

Специална благодарност към СОК „Камчия“ бе поднесена от главния съдия на турнира Нина Алексиева и председателя на „Фрийрън България“ Делян Димитров – Дидо, който вчера направи успешен отпит за рекорд на Гинес в комплекса.

Турнирите доказаха, че „Камчия“ предлага всички възможности за провеждане на два различни вида спорт в една зала, следвайки най-добрите световни спортни практики. Престижните състезания за купата на СОК „Камчия“ са еталон за организиране и провеждане на състезания не само в България, но и на международно ниво“, се казва в поздравлението.

Малко преди награждаването участниците и гостите бяха приветствани за отличните постижения във видеовръзка и от легендата в българската спортна гимнастика Йордан Йовчев. Той поздрави специално Делян Димитров за рекорда при изпълнението на изключително сложната фигура от спортната гимнастика „самолет на земя“. Вчера Дидо успя да изпълни упражнението за 30 секунди, с което подобри досегашния рекорд от 22 секунди, който принадлежи на Александър Дидиенко от Русия. Днес Дидо изпълни обещанието, дадено още преди началото на турнира, и дари наградата си за лечението на малкия Радо.

Изключително висока оценка за организацията и провеждането на турнирите в „Камчия“ даде и златното момиче в художествената гимнастика и медалистка от олимпиадата в Рио 2016  – Любомира Казанова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама