Туристическо дружество „Родни балкани“ празнува 90-годишнина

10:38, 02 апр 17 25 775 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Туристическо дружество „Родни балкани“ ще отпразнува 90-годишен юбилей на традиционния Великденски събор на 17 април. За 22-ра поредна година най-светлият празник за православните християни и настъпващото пробуждане на природата ще бъдат ив местността Ковшак чешма в района на Аладжа манастир. 

Осигурени са водачи от последната спирка на автобус №32 в кв. „Виница“ в 9,30, 10 и 10,30 ч. Преходът от там до крайния пункт е около един час. По обед участниците могат да се включат във веселието с музика, хора, борба с яйца и др.

В годините от 1927 до днес най-старото действащо дружество във Варна се е включвало в активно в живота на града. Създадени са първите клубове по пешеходен туризъм, алпинизъм, ориентиране, колотуризъм, морски туризъм. Членове на дружеството се включват в различни прояви в страната и чужбина. От 1991 г. туристическо дружество „Родни балкани“ е регистрирано във Варненския окръжен съд като неправителствена организация. Член е на Българския туристически съюз, Българската федерация по туризъм, Черноморската мрежа на неправителствените организации, приятел на ПП „Златни пясъци“, партньор на Националния алианс за работа с доброволци.

Туристическо дружество „Родни балкани“ има авторитета на едно от най-активните в страната, с непрекъснато развиващи се дейности, обхващащи любители на природата от 1 до 101 години. Към 2017 г. в него членуват клубове със самостоятелна регистрация в съда:

Спелеоклуб „Варна“, Клуб по спортно и скално катерене „Варнаклайминг“, спортен клуб по ориентиране „Темпо“, спортен клуб по ориентиране „Бегун“, велоклуб „Устрем“, клуб за пойни и декоративни птици „Одесос“, хор „Камчийска лилия“, Морски клуб „Приятели на морето“. Към дружеството са изградени клуб за ученически отдих и туризъм, клуб за юношески и младежки туризъм, клуб по пешеходен туризъм, клуб по туризъм „Нови хоризонти“, клуб по туризъм „БГ Балкани“, клуб за спорт и туризъм „Св. Никола“, клуб на туристите ветерани, клуб по воден туризъм, клуб по ски туризъм, клуб „Приятели на природата“, детско музикално студио „Море“ и детска музикална школа по пиано.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама