Младежкият Червен кръст ще обучава деца на здравословно хранене

12:10, 02 апр 17 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фокусиране на общественото внимание към затлъстяването на децата и младите хора и разработване на програми за обучение по здравословно хранене и здравословен начин на живот за различни възрастови групи деца и младежи – това е една от задачите, по които Българският младежки Червен кръст ще работи активно през 2017 г.

Мащабният план, включващ 79 дейности, бе приет на Националния събор на БМЧК, който се проведе в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия” край Варна. Над 70 делегати от цялата страна участваха в най-висшия форум на хуманитарната организация.

Доброволците на Младежкия Червен кръст са надхвърлили 360 000 души, а младежките аварийни екипи в страната са 21 с 386 членове, обяви председателят на БМЧК Мария Христова, която представи отчета на организацията за периода 2015 - 2017 г. Днес делегатите на събора избраха ново ръководство с председател Станимир Бояджиев и 6-членно Оперативно бюро. В неговия състав влиза и Ирина Димитрова, делегат от Варна.

Бяха обявени и резултатите от класирането на участниците, кандидатствали с проекти предложения за финансиране от Фонда за подпомагане и оптимизиране на дейностите на Българския младежки Червен кръст на областно и междуобластно ниво „Мисли глобално, действай локално”. Сред инициативите, спечелили финансиране, е проектът „Различни заедно“ на БМЧК – Варна. Целта му е да запознае младите хора с основните правила и принципи на международното хуманитарно право и да способства за формирането на тяхната активна позиция към защита на човешките права, уважение към личността и човешкото достойнство. В проекта ще участват доброволци от клубовете в Варненска област, единайсетокласници от 7 училища на територията на региона и чуждестранни студенти от Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“.

По време на гостуването си във Варна делегатите на събора бяха приети от командира на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев и се качиха на военен кораб, където участваха в съвместно учение с ВМС и демонстрация по оказване на първа помощ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама