Варна търси инструменти за популяризирането си в интернет

19:11, 03 апр 17 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Добрите международни практики по проекта „Интерактивни градове“ бяха споделени на среща на местната група, в която участват представители на институции, бизнес, неправителствени организации и граждани с идеи за подобряване на имиджа на Варна като дестинация чрез използване на съвременни дигитални инструменти. Инициативата е по проекта URBACT III и дава възможност на Варна като град-партньор да използва международния опит за разработване на ефективни инструменти за използване на социалните медии с цел по-добра информираност и по-ефективна комуникация между гражданите, институциите и бизнеса.

Варна е единственият български град, който работи по проекта. Другите градове са Генуа (Италия), Алба Юлия (Румъния), Дебрецен (Унгария), Тарту (Естония), Гент (Белгия), Париж (Франция), Лисабон (Португалия) и Мурсия (Испания). Те вече са запознати с опита на Лисабон за повишаване на туристическата атрактивност на бедни райони  и ангажиране на уязвими групи.
Варна като партньор по прокта „Интерактивни градове“ фокусира усилията на местната група в създаване на повече и по-ефективни инструменти за популяризиране на града в онлайн пространството. Първата стъпка в тази посока е направеното проучване в тясно сътрудничество с Варненския свободен университет, за мястото и разпознаваемостта на Варна в социалните мрежи, както и предоставените възможности за интерактивна комуникация с потребителите. Планираните дейности, проучвания, анализи, дискусии и експертен обмен ще бъдат обобщени в интегриран план за използване на социалните медии в управлението, който всеки от партньорите ще изработи и сподели. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама