Елица Матеева среща варненци с пионерите на киното

06:41, 04 апр 17 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четири лектории, посветени на смешното и атрактивното от историята на киното, четири срещи с част от пионерите на киното и четири съвременни комедии  варненската публика може да сподели през април в пространството на  Contemporary space, ул. „Марко Балабанов” 23. Проектът е съвкупност от предварително подготвен фактологичен материал, който чрез визуални средства се представя пред публика.

По този начин любителите на седмото изкуство, ще имат възможност да се запознаят с принципите и логиката в развитието на комедийното начало и киното като атракция. Братя Люмиер, Жорж Мелиес, Макс Линдер, Пат и Паташон, Сегундо де Шамон са творците обект на лекториите. 

Те са знакови за историята на европейското нямо кино, защото изграждат основата на откритията за седмото изкуство. „Какво направихме, за Бога” (Франция), „Испанска афера”, „Испанска афера-2” (Испания) и „100-годишният старец, който скочи през прозореца и изчезна” (Швеция, Хърватия) са съвременните филмови предложения, които зрителите ще видят след лекториите.
Входът е 6 и 5 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама