Съдят шофьор, предизвикал катастрофа с патрулка

11:04, 06 апр 17 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шофьорът, който на 22 март предизвика катастрофа с полицейски автомобил в Провадия, се изправя пред съда утре, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

Бързото производство срещу 57-годишния мъж е образувано от Районната прокуратура в Провадия.Той ще отговаря както за причиненото пътнотранспортно произшествие след употреба на алкохол, така и за опита си да осуети полицейска проверка.

Димитър Зл. предизвикал вниманието на униформените, тъй като с личния си автомобил пречел на другите участници в движението. Със стоп палка полицейски служители му подали сигнал да спре. Вместо това той отклонил маршрута си, опитвайки да избегне проверката. С включен звуков и светлинен сигнал служителите на „Пътна полиция“ започнали да преследват беглеца, който няколко пъти спирал, после рязко тръгвал. На едно от кръстовищата в града ударил калника и откачил бронята на полицейската кола.

По време на гонитбата задното колело на управлявания от Димитър Зл. автомобил се откачило. Това обаче също не го накарало да спре. Малко по-късно, принуден от повредата на колата, Димитър слязъл и паднал на земята. Тестът с дрегер отчел наличие на 2,29 промила алкохол, а по-късно кръвната проба показала 2,84 промила, което отговаряло на тежка степен на алкохолно повлияване.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама