Наградиха ученици за творби срещу насилието

19:25, 06 апр 17 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжният съд във Варна бе домакин на Ден за борба срещу детската агресия и насилието в училище. Проявата бе организирана съвместно с Регионалното управление на образованието и бе уважена от представители на институции, свързани с грижата за подрастващите.

В рамките й бяха наградени победителите в два конкурса, организирани за ученици от СУ „Св. Климент Охридски“ в рамките на образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. Те бяха за детска рисунка и есе на тема, посветена на борбата срещу вербалното и физическо насилие, наречени: „Докосни ме, не ме докосвай. Кажи ми, не ми го казвай“.

В конкурса за детска рисунка се включиха 72 деца на възраст от 8 до 17 години, включително и от паралелките с разширено изучаване на изобразително изкуство в училището. Жури, избрано от директора на СУ „Св. Климент Охридски“, отличи 5 есета и 9 рисунки в три възрастови групи. Отличените рисунки са подредени на втория етаж на съда, а техните автори днес бяха наградени от административния му ръководител Марин Маринов, Ирена Радева, ръководител на отдел в Регионалното управление на образованието, и Иваничка Славкова, ръководител на Наказателното отделение на съда. Рисунките са публикувани и на Фейсбук страницата „Младите и правосъдието“.

Във втория конкурс – за есе, посветено на превенция срещу насилието, се включиха 16 ученици от пети до десети клас от същото училище. Децата бяха наградени от Росица Станчева, ръководител на Гражданското отделение на съда, както и от Николета Арнаудова, прокурор в Окръжната прокуратура.

В Деня за борба срещу детската агресия и насилието в училище участваха и децата от ОУ „Панайот Волов“, които изнесоха представление, посветено на агресията и детската престъпност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама