Пролетен младежки фестивал започва във Варна

07:42, 07 апр 17 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С младежко кариерно изложение в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ днес започва тридневен пролетен фестивал. Той е част от програмата на сдружение „Варна - Европейска младежка столица“, а сред гостите му са представители на бивши и бъдещи европейски младежки столици.

Изложението ще се проведе от 10 до 17 ч. В него ще участват представители на IT компании, които ще представят кариерните възможности в сферата на дигиталните технологии. Програмата включва и информационен ден за чуждестранни студенти.

В 12 ч. на площада пред Дома на архитекта ще бъде открито изложение на младежки проекти, а в Младежкия дом ще започне обучение на мултиплаери. В късния следобед в Юнашкия салон ще бъде даден старт на творчески маратон по програмиране (хакатон). Вечерта на площад „Независимост“ е предвиден голям концерт с участието на Варненския симфоничен оркестър, група ICE CREAM, SkilleR, Pe4enkata Beatbox, Angel Kovachev & The An’Faithful Gang, Connection Crew Varna. Програмата му включва и 3D спектакъл върху сградата на Варненския окръжен съд.

В събота и неделя между 12 и 20 ч. Хале 3 (старата Полиграфия) ще е домакин на арт базар. В двата дни ще се проведе и първият национален конкурс „Космически отпадъци – от проблема към решението“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама