Служители на ДГС „Варна” и скаути засадиха дръвчета край детска площадка

16:46, 08 апр 17 25 495 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Навръх Лазаровден 12 дръвчета украсиха зоната около детска площадка във варненския район „Владислав Варненчик”. Залесяването е част от мероприятията, с които ДГС „Варна” отбеляза традиционната Седмица на гората.

 

Снимка: Североизточно държавно предприятие

В инициативата се включиха деца от клуб „Компас”, който е част от организацията на българските скаути. Участие взе и лично кметът на района Николай Костадинов, който благодари на горското стопанство и на скаутите за оказаното съдействие при облагородяването на обновения кът за игра.

Малките приятели на природата помогнаха и за почистването на междублоковото пространство. Под напътствията на горските служители скаутите придобиха полезни лесовъдски умения и показаха готовност да се грижат за опазването на гората.„С радост откликнахме на желанието на хора от района край детската площадка в междублоковото пространство да бъдат засадени 12 липи. Прекрасно е, че залесяването стана факт именно на днешния красив християнски празник, който носи много пролетно настроение”, каза зам.-директорът на ДГС „Варна” инж. Владислав Георгиев. Той благодари на децата за подкрепата и изрази увереност, че участието им в инициативата ще бъде начало на едно успешно партньорство между горското стопанство и скаутската организация.

Снимка: Североизточно държавно предприятие
Снимка: Североизточно държавно предприятие

Инж. Георгиев коментира, че през последните две години ДГС „Варна” е залесило 136 дка гори. Засадени са над 60 000 церови и акациеви фиданки и 250 кг церов жълъд, отчитат от горското стопанство, което е част от Североизточно държавно предприятие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама