Найден Зеленогорски: Единодействието на десните може да възстанови доверието в нас

18:12, 08 апр 17 / Политика 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Проблем за България е така нареченият технологичен вот, който включва корпоративния и купения вот.“ Това заяви на пресконференция във Варна Найден Зеленогорски, член на Политическия съвет на Реформаторския блок.Според него този вот е от порядъка на 20 – 25 процента.

Липсата на обективни и честни избори обяснява и липсата на ефективна демокрация у нас, смята той. Като възможно решение политикът посочи машинното и електронно дистанционно гласуване, които представляват косвен образователен ценз. „При машинното гласуване част от възможностите за купен вот ще отпаднат и няма да могат да се реализират. За съжаление, служебното правителство не се справи с това“, каза Зеленогорски.

„Единодействието на десните може да възстанови доверието в нас. Ние, които останахме извън парламента, ще имаме време да обмислим, да бъдем коректив на решенията на правителството с нашия опит и нашите оценки, да помагаме за верните решения“, коментира десният политик.

„Следя с внимание темите, които се обсъждат. Сред приоритетите е магистрала „Хемус“ - един много важен приоритет за Варна, бих се надявал това да се случи, справянето с битовата престъпност, но не чувам нищо за това как ще продължим реформите в образованието, здравеопазването, не чувам нищо за антикорупционния закон, не чувам нищо за това ще продължи ли съдебната реформа в ускорени темпове, както това би трябвало да се случи, защото това са приоритетите на българската десница, автентичната десница. Не виждам желание в момента, дано бъдещето да ме опровергае, да се работи в тази посока“, допълни той.

Според Зеленогорски коалицията ГЕРБ - Обединени патриоти ще бъде трудна. „За България е добре да има стабилност – и политическа, и финансова, да продължи икономическият растеж в страната ни. Ние се намираме в много сложна среда и тук на Балканите, и в Европа, и в света. Международната ситуация става по-тежка и бих се надявал правителството и бъдещото мнозинство да действат много внимателно, защото все пак България е спокойна територия в момента и бих се надявал да остане такава“, каза Зеленогорски. По думите му политическите формации в десния спектър могат да помогнат за това с опит, експертиза и кураж за започване и следване на реформи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама