„Вола“ е поредният петгодишен кораб на БМФ

08:04, 09 апр 17 25 492 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пореден кораб на 5 години попълни плавателния парк на „Параходство Български морски флот“ АД. Той е построен в китайска корабостроителница и е еднотипен с вече придобитите бълкери „Чумерна“, „Виден“ и „Веслец“. Също като тях доскоро е бил под мениджмънта на швейцарската компания ABC Maritime.

Носил е името „Adfines West”, а сега вече се нарича „Вола“. Първият му български капитан е к.д.п. Тодор Милев, а първи главен механик – инж. Йонко Цеков, съобщиха от параходството.
Първият рейс на „Вола“ под мениджмънта на „Параходство БМФ“ АД ще бъде от пристанище в Китай, така както е било и преди пет години, след предаването му от корабостроителя на първия му собственик.

„Вола” е третият кораб с това име в историята на българския търговски флот. Първият е 15 310-тонен рудовоз, построен през 1957 г. в Швеция. Той е бил в състава на параходството от 20 юни 1966 г. до 14 юли 1980 г. 
Вторият е 20 620-тонен бълкер, построен във Варненската корабостроителница. Той е бил в експлоатация от ноември 1992 до ноември 2016 г., като от 2003 г. е носил името „Вола 1“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама