Правят и младежко жури за «Любовта е лудост»

08:31, 11 апр 17 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Директорът на международния филмов фестивал „Любовта е лудост“ проф. Александър Грозев гостува днес във Варна за среща с участниците във Фестивалната киноакадемия, която провежда Фестивалният и конгресен център. На нея ще бъдат уточнени условията за кандидатстване за български представител в младежкото жури на международния филмов фестивал във Венеция. Ще започне и подбор за младежко жури на 25-ото издание на „Любовта е лудост“, което ще се проведе през август.

Както обикновено, гостите и журито на уникалния варненски фестивал ще бъдат светила от световната киноиндустрия. Амбицията на организаторите е в годината, когато Варна е Европейска младежка столица, в рамките на фестивала да се сформира модул с младежки филми, които да се оценяват от жури с членове до 35 г. - международен екип от кинолюбители.

Проф. Грозев ще председателства майсторския клас на Фестивалната киноакадемия заедно с Йоана Павлова от платформата Festivalists за млади кинокритици с център Париж. Това е шанс за участниците в киноакадемията да разговарят с тях за бъдещите си планове и възможностите за образование и реализация в света на седмото изкуство. Във Варна е и Василена Василева – ментор на международната платформа за кинообразование CinEd.

Днес и утре от 14 и 17 ч. за участниците в киноакадемията, а и за всички млади варненци с интерес към киното, във ФКЦ предстоят срещи с едни от най-вълнуващите европейски филми. Входът е свободен.

В програмата за днес са предвидени прожекци на „Аз, Дон Жуан“ на култовия испански режисьор Карлос Саура, смятан за един от класиците на съвременното европейско кино, и „Подслон“ - най-награждавания от всички български филми с режисьор Драгомир Шолев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама