Девненци ще се борят с яйца на площада

09:21, 11 апр 17 25 247 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Много настроение и приятни изненади е подготвила Община Девня за своите жители и гости по повод големия християнски празник Великден. Идната неделя на площада пред читалище "Просвета" ще се проведе голяма великденска веселба с участието на девненски и варненски фолклорни състави.

Празничната програма ще започне в 10 часа с борба с великденски яйца, които Община Девня ще осигури за всички желаещи да се включат в надпреварата. След това ще се проведе и конкурс за домашно приготвен козунак, в който компетентно жури ще отличи най-добрите великденски сладкиши. За участниците в двете надпревари няма ограничения за възраст. Записването ще е до 10 часа в неделя, така че е добре да сте на площада поне половин час по-рано. Всички победители ще бъдат наградени от кмета Свилен Шитов.

Веднага след това на площада пред читалище "Просвета" ще започне празничен концерт с участието на гайдарския състав "Диньо Маринов" - Варна, танцовата формация "Войводи" - Варна, детско-юношеския фолклорен ансамбъл "Девненче", танцов клуб "Марциана" от Девня и малките таланти от детска градина "Незабравка". Накрая всички ще се хванат на голямо великденско хоро, което ще изпълни целия площад.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама