Дипломат предлага среща на български и молдовски предприемачи

17:27, 11 апр 17 / Политика 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Готовност да съдейства за организиране на българо-молдовски бизнес форум във Варна заяви на среща с кмета Иван Портних Н. Пр. Щефан Горда, извънреден и пълномощен посланик на Република Молдова у нас.

„Република Молдова се стреми към членство в Европейския съюз, поради което Вашият успешен опит при работата по европейски приоритети е ценен за нас. Със сигурност ще има интерес от молдовски инвеститори към индустриалните зони, ще се радваме да работим съвместно в тази сфера“, каза дипломатът. Според него от взаимен интерес би била и среща между кметовете на Варна и Кишинев. През миналата година около 260 000 граждани на Молдова са посетили България, сочат данните на посолството.

Иван Портних запозна своя гост с инвестиционните проекти на Община Варна, включително с работата по създаването на двете индустриални зони - около Варненското езеро и на острова под Аспаруховия мост. „Вярвам, че това е стъпка в правилната посока за привличане на бизнеса и дългосрочна визия за развитието на региона“, каза кметът. Той посочи, че през тази година във Варна ще бъдат вложени близо 420 млн. лв., от които 270 млн. лв. са от бюджета и 150 млн. лв. по европейски проекти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама