Общинският съвет на Варна заседава извънредно

07:00, 12 апр 17 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Да бъдат ли отпуснати 200 000 лева от местната хазна за ремонта на Аспаруховия мост – това ще решават на извънредно заседание днес общинските съветници на Варна. Предложението за дофинансиране на обекта е на кмета Иван Портних. Парите са необходими за строително-монтажни работи на тротоарната конзола, повдигане и укрепване на електрическите кабели в тротоарите, доставка и полагане на ПВЦ тръби.

Без допълнително финансиране от Община Варна ремонтът няма да бъде извършен в цялостен вид, тъй като от Агенция „Пътна инфраструктура“ предвиждат само дейности по пътното платно, става ясно от кметското предложение. По предварителни разчети вторият етап от ремонта ще струва 1 479 600 лв. Той ще обхване естакадната част на съоръжението заедно с удължението, жп надлези и пътни възли.

На днешното си заседание Общинският съвет трябва и да упълномощи свой представител за участие в общото събрание на съдружниците на „Водоснабдяване и канализация Варна“ ООД, което е свикано за 20 април. Освен държавата, която притежава 51% от капитала, съдружници в него са община Варна с 35%, общините Провадия, Аксаково, Вълчи дол и Дългопол с по 2% и общините Аврен, Бяла, Ветрино, Девня и Суворово с по 1%.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама