Осъдиха условно мъж, шофирал дрогиран

08:13, 12 апр 17 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Условна присъда от 5 месеца, отложени с 3 години изпитателен срок, и 500 лева глоба наложи Районният съд във Варна на жител на с. Каменар, шофирал дрогиран.

По силата на постигнато в съдебна зала споразумение 34-годишният И. К. призна вината си за това, че при продължавано престъпление в периода 3 август – 6 ноември  миналата година управлявал лек автомобил „Пежо“ след употреба на смес от наркотични вещества.  В единия от случаите – на 3 август, подсъдимият бил спрян за проверка в сутрешните часове  в кв. „Максуда“, като полицейският екип забелязал неадекватните забавени реакции на водача и той бил тестван на място с дрегер за наркотици. Направеното му непосредствено след това медицинско изследване отчело в пробата наличие на общо 6 наркотични субстанции, сред които амфетамин, метамфетамин, морфин, метадон и др.

Втория път подсъдимият бил засечен да шофира дрогиран в района на кооперативния пазар във Варна. Тогава взетата му лабораторна  проба установила наличие на 4 наркотични вещества. 

Съдът го лиши и от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 година. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама