Подписаха нов колективен трудов договор за общинското образование

16:36, 12 апр 17 25 613 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През следващите две години началните основни месечни заплати на директорите на училища и детски градини във Варна ще бъдат 825 лв., за зам.-директори – 770 лв., за главни учители и възпитатели – 726 лв. Заплатите на старши учители и възпитатели ще започват от 688 лв., а за учители - „Информационни технологии“, възпитатели, психолози, педагогически съветници, логопеди, корепетитори, хореографи, педагози и треньори – от 660 лв. За непедагогическия персонал заплатите трябва да бъдат не по-малко от 125% до 110% от минималната работна заплата, в зависимост от длъжностите.

Това предвижда подписаният днес нов колективен договор в сферата на средното образование в община Варна. Подписи под него положиха кметът Иван Портних и Сияна Филипова - председател на Сдружението на директорите в средното образование, Светлан Илиев - зам.-председател на Съюза на работодателите  в системата на народната просвета - Варна, Веселин Рашев – председател на Синдиката на българските учители - Варна, Васил Василев – председател на КТ „Подкрепа“, Иванка Димитрова – председател на Независимия учителски синдикат КНСБ – Варна.

„Благодаря на всички за усилията за надграждане на придобивките за хората, заети в образованието. Над 30 млн са инвестициите, които сме предвидили в образователна инфраструктура само през тази година, а около 150 млн. е бюджетът за образование. Това доказва нашия основен ангажимент за развитие на сектора. Амбицирани сме да създаваме по-добри условия за обучение, работа, професионално развитие както за младите хора, така и за техните преподаватели, за всички заети в сферата на образованието“, каза кметът Иван Портних.

В КТД са залегнали и минималните месечни размери на допълнителните трудови възнаграждения, здравословните и безопасни условия на труд, социалното подпомагане,  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама