Украйна иска възстановяване на фериботната връзка Варна – Иличовск

08:00, 13 апр 17 25 918 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Възстановяването на фериботната връзка - Варна – Иличовск бе сред темите, които обсъжда на среща с кмета Иван Портних посланикът на Украйна у нас Н. Пр. Микола Балтажи. „Това е изключително важен проект, затова подкрепих идеята за по-активна работа в тази посока“, каза кметът. Дипломатът вече е разговарял с представители на „Морска администрация", предаден е проект за сключване на двустранно споразумение между Украйна и България. „Очакваме отговор от българската страна, има въпроси, които трябва да се съгласуват на експертно ниво, в момента работим по този въпрос“, заяви Н. Пр. Микола Балтажи.

По време на срещата са обсъдени възможностите за изграждане на черноморска кръгова магистрала - един проект на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество, затвърждаването на добрите отношения между бизнеса във Варна и Украйна, включително организиране на икономически форум в морската столица. Поставена е и темата за необходимостта от промени на трудовото законодателство, които да гарантират по-добри възможности на украински граждани да работят в България. Кметът Иван Портних е представил проекта за новите икономическите зони във Варна.

„Вярвам, че с въвеждането на безвизовия режим за украинските граждани броят на туристите в други държави членки на ЕС, включително и в България, ще се увеличи“, заяви Микола Балтажи. По негови данни значително се е увеличил броят на украинците, които живеят в страната. Посланикът е помолил Община Варна да се ангажира с осигуряване на престой на украински деца, пострадали от войната. Микола Балтажи благодари за поетия ангажимент за ремонт на паметника на загиналите украинските войници, загинали в Руско-турската война.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама