Румънски полицаи ще помагат за Великден в Златни пясъци

09:39, 14 апр 17 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двама румънски полицаи пристигат днес в Златни пясъци, за да подпомагат българските си колеги. Те са командировани заради очаквания голям брой гости от Румъния за предстоящите Великденски празници. По предварителни данни във Варна и близките курорти ще дойдат около 20 000 туристи от северната ни съседка. Повече от 30 хотела са със запълнена леглова база за четирите почивни дни.

По празниците достъпът на територията на курортите ще се регулира с контролно-пропускателни пунктове, съобщи комисар Никола Панчев, началник на сектор „Охранителна полиция“. Допълнителни полицейски сили ще има и в курорта Св. св. Константин и Елена. Предвид засиления брой на пътуванията и в южна посока е създадена организация за улесняване на движението по Аспаруховия мост.

Повече от 500 полицаи ще бъдат ангажирани с опазването на обществения ред по празниците във Варна. Двойно повече униформени и цивилни служители на МВР ще има около храмовете в нощта срещу Великден, ще работи и допълнителна група за борба с набезите на джебчийките. Край катедралния храм „Св. Успение Богородично“, където се очаква най-голямото струпване на хора, ще дежури и линейка от Центъра за спешна медицинска помощ.

Засилено ще е полицейското присъствие и около моловете, автогарите, жп гарата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама