Благодатният огън идва във Варна от Румъния

09:44, 15 апр 17 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във връзка с честването на Възкресение Христово тази вечер от 22,30 ч. ще бъде преустановено автомобилното движение около катедралния храм „Св. Успение Богородично“, съобщиха от общинската администрация във Варна. Няма да се допускат овтомобили на площад „Св. св. Кирил и Методий“, по бул. „Мария Луиза“ в частта до кръстовището с ул. „Шипка“, по бул. „Владислав Варненчик“ в отсечката до кръстовището с бул. „Съборни“, по бул. „Христо Ботев – от кръстовището с ул. „Кракра“ до кръстовището с ул. „Бачо Киро“.

Промяната в организацията на движението ще бъде осигурена от областната дирекция на МВР. За обезпечаване на обществения ред предвид очакваното струпване на множество хора се предвижда засилено присъствие на униформени и цивилни полицейски служители в районите на всички православни храмове. Ще бъде осигурена и допълнителна група за борба с набезите на джебчийките, а край катедралата ще дежури линейка от Центъра за спешна медицинска помощ.

И тази година благодатният огън ще пристигне във Варна от Румъния. Той ще бъде получен през Гюргево, за да стигне по-бързо и удобно до полунощ на Великден, обясни Варненският и великопреславски митрополит Йоан.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама