49 000 лева е наградният фонд на Варненския маратон

09:48, 16 апр 17 25 240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започна подготовката за Варненския маратон, който ще се проведе за втора поредна година под мотото „Бягането като начин на живот“. Той е част от веригата маратонски бягания в страната, които включват и Стара Загора и София. В организацията им тази година много по-активно се включва Българският олимпийски комитет заедно с местните общински администрации, Министерството на младежта и спорта, Българската федерация по лека атлетика, Асоциация „Спорт в свободното време“, както и местни спортни клубове.

Варненският маратон е със старт в 9,30 ч. на 7 май на площад „Независимост“.

Трасето преминава през централната пешеходна зона на Варна и след това се извива сред уникалните панорамни алеи на Морската градина след Делфинариума и обратно към финала на площад „Независимост”.  Участниците имат избор от следните дистанции: 42.195 км, 16.8 км, 8.4 км и градски крос 2 км. Контролното време за класическия маратон си остава 5 часа. Наградният фонд е 49 000 лв. 
И вторият маратон ще бъде с благотворителна кауза. Няколко благородни инициативи ще съпътстват провеждането му. Както миналата година, на площад „Независимост“ ще се изгради специална сцена, в зоната са предвидени атрактивни демонстрации по различни видове спорт, танци, забавления и томбола с много предметни награди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама