Обучават безплатно фирми и НПО на бизнес развитие

09:29, 17 апр 17 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Безплатни обучения за български компании и неправителствени организации започва Центърът за предприемачество и управленско развитие CEED България в партньорство с Швейцарския институт за предприемачество. Темата е бизнес развитие и корпоративна социална отговорност.

Инициативата стартира от Варна утре. Двудневни практически обучения ще бъдат организирани и в Бургас, Пловдив, София, Велико Търново и Враца. Програмата е разработена от швейцарски експерти, а с помощта на ментори всеки един от участниците ще работи върху бизнес модела на своята компания. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Конфедерация Швейцария чрез Фонда за партньорство и експертна помощ.

По време на обученията предприемачите ще бъдат консултирани и подпомогнати да разработят своя бизнес модел, включвайки практиките на корпоративна социална отговорност. В края на втория ден те ще представят своите идеи и жури ще избере тези от тях, които имат най-голям потенциал за развитие.

Проектът продължава в края на май в София, когато на специално организиран “CSR Demo Day” избраните участници ще представят своите идеи пред инвеститори, представители на бизнеса и експерти, където ще бъдат обявени най-добрите проекти. Победителите ще спечелят пътуване до Швейцария за обмен на опит.

На финала на проекта всички участници ще бъдат поканени на национална конференция в София на тема „Корпоративна социална отговорност” през септември. На нея ще могат да обменят опит с други представители на бизнеса, експерти и ментори в сферата на корпоративната социална отговорност.

Във Варна обученията ще се проведат в Социалната чайна на ул. „Преслав“ 53 утре и в сряда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама