Първият джентълмен на Малта гостува във Варна

08:52, 19 апр 17 / Култура 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ във Варна ще е домакин на Ден на малтийската кухня. Инициативата, която ще започне в 19 ч. днес, е част от културните събития по повод малтийското председателство на Съвета на ЕС. Организатор е Държавният културен институт в партньорство с посланика на Малта за България и Румъния проф. Лино Бианко и със съдействието на Община Варна

Специален гост ще бъде Едгар Прека, съпруг на президента на Малта Мари Луиз Колейро Прека. Първият джентълмен на островната държава заедно със студенти от Института по кулинарни изкуства към Висшето училище по мениджмънт ще представи тънкостите на малтийската кухня. Сред специалитетите, които ще могат да опитат гостите, са зеленчукова супа, пилешко бутче с малтийски мед, рибен стек с орехи.

Готвенето, наред с футбола и изкуството, е сред големите страсти на Едгар Прека, който не за първи път посещава страната ни. Миналата година той придружаваше съпругата си при визитата й за участие в конференция на Съвета на Европа. Тогава посети Музея на спортната слава на ЦСКА и стадион „Българска армия“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама