Осъдиха условно 29-годишен варненец, пребил съсед

19:08, 19 апр 17 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Варненският районен съд наложи условна присъда на 29-годишен варненец, нанесъл средна телесна повреда на свой съсед и познат от детинство. Насилието е извършено с юмрук и ритници на 1 май миналата година след употреба на алкохол.

Подсъдимият сам поканил на гости в дома си пострадалия да се почерпят за празника заедно с техни приятелки и познати. Ден преди това двамата отново се събирали заедно в дома на подсъдимия да слушат музика и гледат записи чрез ДВД-устройство, донесено тогава от пострадалия 23-годишен младеж. След почерпката вечерта домакинът станал раздразнителен, започнал да се заяжда и да обижда госта си, като бутнал стола му, съборил го на земята и му нанесъл няколко ритника по тялото.

Младежът си тръгнал,  но се върнал за забравеното ДВД-устройство, което отново предизвикало раздразнение у подсъдимия и нова серия от удари в областта на лицето. При последвалия преглед на пострадалия в спешния център било констатирано счупване на носните кости, обусловило затруднение в дишането и довело до постоянно разстройство на здравето.

Подсъдимият е неосъждан. По силата на постигнато между страните споразумение съдът му наложи наказание от 5 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години.  Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама