Младеж влиза в затвора за участие в групов побой

17:01, 20 апр 17 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районният съд във Варна наложи наказания на трима души, причинили в съучастие телесни повреди по хулигански подбуди на петима младежи. Всеки от подсъдимите получи наказание от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода.  23-годишният Г. Г., който има предходна съдимост, ще търпи наказанието си ефективно в затвор при първоначален строг режим. По отношение на двамата му съучастници, които са на 22 и 24 години, изпълнението на наложеното наказание бе отложено с изпитателен срок от 3 години.

Побоят е извършен в нощта на 27 срещу 28 ноември  2012 г. в централната част на Варна. В ранните сутрешни часове в района на кръстовището на бул. „Сливница“ и ул. „Пирин“ групата от петима младежи се прибирала пеш от дискотека, докато тримата подсъдими се придвижвали с лек автомобил. На младежите в колата им се сторило, че движещата се навън компания момчета се смеят и подиграват по техен адрес. Единият от подсъдимите слязъл от колата и последователно ударил с юмрук две от момчетата. В побоя се включили и другите му спътници. След като нанесли множество удари и ритници на цялата група, тримата подсъдими се качили в колата и избягали.

В резултат на нанесения в съучастие побой по хулигански подбуди един от пострадалите получил  средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на носни кости с изкривяване на преградата и постоянно разстройство на здравето. Останалите четирима получили леки телесни повреди с различни травматични увреждания, обусловили временно разстройство на здравето.

Тримата подсъдими младежи бяха осъдени да заплатят солидарно по предявените по делото граждански искове обезщетения за неимуществени вреди в общ размер на 15 000 лева, както и направените по делото разноски. 15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама