Започва тридневният фестивал „Вино и храна“

07:00, 21 апр 17 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Винарски изби, вносители на вино, уиски и бира, производители на хранителни продукти и майстори на кулинарията участват в петото издание на фестивала „Вино и храна“, което започва днес във Варна. Организатори са Българската асоциaция на сомелиерите и виноценители и Българската асоциация за кулинарна култура в партньорство с Община Варна.

Международното изложение се провежда с изключителната подкрепа на всички национални и регионални туристически браншови организации на хотелиерите и туроператорите.То продължава традициите на изложенията и дегустациите на вина и храни от 30-те години на миналия век в града. Очаква се хотелиери и ресторантьори да се възползват от възможността за пряко договаряне и обогатяване на продуктовата си гама. Разработени са и специални пакети за посещение на туристи от курортите Златни пясъци и Св.св. Константин и Елена.

Фестивалът се открива официално в 16 ч. днес в сградата на „Оркид хилс“ на бул. „Осми  Приморски полк“ 115. Той ще продължи до неделя включително. И тази година ще го съпътства Гурме фестивал в зона „Ресторантът“, организиран от шеф-готвач Петър Йоргов и екипа му. Програмата предвижда интересни семинари за българските традиции в здравословното хранене и сполучливото съчетаване на вино и храна.

Посетителите ще могат да дегустират над 350 български, френски, италиански, южноафрикански и други специално подбрани за изложението вина и кулинарни специалитети, уиски от Шотландия, Ирландия и САЩ, суджуци и луканки от Балкана, сирена с трюфел, изпечен на място домашен хляб и куп други изкушения. Сред най-многобройните участници са винарските изби от България – 45.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама