Младежи гостуват на Варненския окръжен съд

07:46, 21 апр 17 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Варненският окръжен съд днес е домакин на традиционния Ден на отворените врати. По този повод за пореден път съдии ще се срещнат с млади хора – в ученическа възраст, както и студенти.

През цялата учебна година съдебната институция си партнира с Икономическия университет във Варна за реализация на образователния проект „Младите и правосъдието“. Целта му е съчетаването на академичното образование и юридическата практика да повишат правната култура на бъдещите икономисти, а получените знания да им бъдат полезни както в професионалната, така и в житейската реализация. В рамките на проекта съдии четат лекции в аудиториите на университета, студенти посещават съдебни заседания, провеждат се съвместни дискусии. Студентите икономисти ще гостуват и днес в съда за поредна среща с магистратите.

Съдебната палата на площад „Независимост“ ще посрещне и втора група младежи - ученици от десети и единадесети клас на СУ „Неофит Бозвели“ – Варна. Магистрати от съда вече се срещаха с тях през учебната година, в часа на класа. Сега тийнейджърите ще влязат за първи път в съдебна зала и ще се запознаят с работата на съда отблизо. Това е второ посещение на деца от това училище от началото на проекта „Час по правосъдие“, реализиран съвместно от Окръжния съд, Районния съд във Варна и Регионалното управление на образованието, уточниха от пресслужбата на ВОС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама