Присъдиха 8 г. затвор на рецидивист за въоръжен грабеж на магазин

13:30, 21 апр 17 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Осем години лишаване от свобода при строг режим е наказанието на опасния рецидивист Исмаил М., който бе предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна. До присъдата на Варненския окръжен съд се стигна, след като 29-годишният подсъдим поиска делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие, за да получи наказание, намалено с една трета, за грабежа, извършен при условията на опасен рецидив със заплашване. Съдът му наложи наказание 12 години лишаване от свобода, което бе намалено с една трета според разпоредбите на Наказателния кодекс.

На 1 май миналата година Исмаил, който е роден в Русе, но живее в село Смирненски, община Ветово, при условията на опасен рецидив отнел със заплаха с нож 224 лева от продавачка в денонощен магазин във Варна. Малко преди да влезе в магазина, подсъдимият сложил качулка на главата си, показват записите от охранителните камери в обекта. След това отишъл до витрината с бира, взел бутилка и се отправил към касата. Подал банкнота от 5 лева и докато продавачката връщала ресто, извадил нож от дрехите си и я заплашил. Заповядал й да отвори касата. Когато срещнал съпротивата й, замахнал с острието към нея и започнал с една ръка да рови из касата.

Взел банкноти и тръгнал да излиза от магазина. Продавачката се опитала да го спъне, но не успяла. Натиснала паникбутона и уведомила управителя за извършения грабеж.

Исмаил М. е осъждан 6 пъти, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна. Излязъл от затвора в Белене на 23 март 2016 г., където изтърпявал поредното си ефективно наказание, и след по-малко от два месеца извършил грабежа, за който днес получи поредната ефективна присъда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама