Осъдиха шофьор, убил пешеходец

22:50, 21 апр 17 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Година и 4 месеца лишаване от свобода, отложени с 4-годишен изпитателен срок, присъди Окръжният съд във Варна на 25-годишен шофьор за причинена смърт на пешеходец. Николай Й. бе лишен и от право да управлява автомобил за срок от 2 години.

Той бе предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна, след като на 18 март миналата година блъсна пешеходец, пресичащ бул. „Цар Освободител“. Инцидентът стана в района на автобусна спирка срещу газостанцията на „Кавагаз“ в кв. „Възраждане“.

На пътното платно с коси успоредни линии била отбелязана площ, която забранявала движението на автомобили. Стрелки указвали на шофьорите да се престроят в съседната пътна лента. Точно върху този „остров“ подсъдимият, който управлявал автомобила си с близо 72 км/ч при разрешени 50 км/ч в градски условия, блъснал пресичащия пешеходец, който починал на място.

Причина за смъртта според назначената по делото съдебномедицинска експертиза е тежка гръдна травма с разкъсване на белите дробове, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура.

25-годишният подсъдим е с чисто съдебно минало, което смекчава отговорността му за причинената смърт по непредпазливост.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама